Gr En

ΑΡΧΙΚΗΣχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

Η Life Science Chemilab Α.Ε. (LSC) είναι μια δυναμική και σύγχρονη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του εργαστηριακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού και αναλωσίμων. Με έτος ίδρυσης το 2009, ως μέλος των εταιρειών Πασκαλ Στρούζα, η εταιρεία ξεκινάει τη λειτουργία της με βασική δραστηριότητα την εισαγωγή και διανομή στην Ελλάδα ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χημικών, τη Sigma Aldrich (εταιρεία της Merck). Παράλληλα, η LSC αναπτύσσει μία ευρεία γκάμα εργαστηριακών αναλωσίμων για να εξυπηρετήσει όλη την πελατειακή της βάση. Το προϊοντολόγιο αυτό επεκτείνεται με το πέρασμα των ετών τόσο σε αναλώσιμα όσο και σε όργανα, επιτυγχάνοντας απευθείας συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένους κατασκευαστές, όπως οι Scilabware (DWK-Duran Group), Ahlstrom, Eppendorf, Honeywell, Olympus, Fisher Scientific, Cole Parmer, Biosan, Deltalab, καθιερώνοντας την εταιρεία σε ένα πολύ ισχυρό προμηθευτή στις αγορές που εξυπηρετεί.

Το 2012, η LSC δημιουργεί μια νέα εμπορική δραστηριότητα στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (IVF) και Γυναικολογίας, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική αντιπροσώπευση ενός από τους μεγαλύτερους διεθνώς οίκους στο χώρο αυτό, την Origio, κατόπιν εταιρειας της Coooper Surgical. Οργανώνοντας το αντίστοιχο τμήμα και εστιάζοντας στη γρήγορη και αξιόπιστη εξυπηρέτηση των πελατών, η εταιρεία παρέχει καλλιεργητικά υλικά, αναλώσιμα, εξοπλισμό και υπηρεσίες στη μεγάλη πλειοψηφία των κλινικών IVF και γυναικολόγων στην Ελλάδα. Περαιτέρω προϊοντικές συνεργασίες σε συνέχεια εξαγορών της Cooper Surgical (Sage, Research Instruments, K-Systems, TPC, Wallace, CooperGenomics, LifeGlobal) εμπλουτίζουν το πορτφόλιο της LSC και ενδυναμώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης της τελικής αγοράς. Τα δικαιώματα εισαγωγής και διανομής του οίκου Kitazato στις αρχές του 2019, ισχυροποιούν περαιτέρω τη δυναμική και την ευελιξία της εταιρείας στα υλικά και αναλώσιμα IVF.

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης και ανάπτυξης, το 2014 η Life Science Chemilab εισέρχεται στο διαγνωστικό χώρο (IVD) με πλήρεις και αξιόπιστες λύσεις για μικροβιολογικά εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, αναλαμβάνοντας την αντιπροσώπευση γνωστών κατασκευαστών σε αναλυτές, αντιδραστήρια, αναλώσιμα καθώς και σε περιφερειακές συσκευές (ElitechGroup, Boule Medical, Terumo, Dirui, Lifotronic, Biotecnica etc).

Από τις αρχές του 2021, η LSC αναλαμβάνει τον εργαστηριακό εμπορικό τομέα της Πασκαλ Στρούζα Α.Ε., συνδεδεμένης εταιρείας του γκρουπ, δομώντας έτσι ένα ισχυρό τομέα εργαστηριακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού για να εξυπηρετήσει πληρέστερα τη βιομηχανική αγορά, τον ακαδημαϊκό χώρο, την έρευνα και την υγεία. Εξοπλισμός και επιστημονικά όργανα όπως κλίβανοι, επωαστές, υδατόλουτρα, αποστειρωτές, ψυγεία και καταψύκτες, μικροσκόπια, θάλαμοι βιολογικής ασφάλειας κλπ διεθνώς αναγνωρισμένων κατασκευαστών (Memmert, Olympus, Evermed, Faster, Labconco, AFI, Binder κλπ) ενσωματώνονται στο προϊοντικό δυναμικό της εταιρείας, καθιστώντας εφικτή την ολιστική προσέγγιση στην πελατειακή της βάση.

Τα κεντρικά γραφεία και οι αποθήκες της εταιρείας βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ το γραφείο στη Θεσσαλονίκη εξυπηρετεί τη Βόρεια Ελλάδα. Η τεχνική υποστήριξη παρέχεται από εξουσιοδοτημένη, έμπειρη και καταρτισμένη τεχνική ομάδα με βάση στις εγκαταστάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η LSC είναι πιστοποιημένη με Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001:2015, ISO 13485:2016 και ΥΑ ΔΥ8δ/Γ.Π.οικ./1348 για τη διακίνηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

1|